Styling tools die je niet kunt missen

Voor wie graag experimenteert met haar- en make-up looks, zijn er bepaalde styling tools die een echte game-changer kunnen zijn. Deze tools helpen niet alleen om de stijl te creëren die je voor ogen hebt, maar maken het proces ook een stuk eenvoudiger en leuker. Welke styling tools mogen zeker niet ontbreken in jouw collectie?

Styling tools die je niet kunt missen

De veelzijdige föhn

Een betrouwbare föhn is de basis van elke haarstijl. Of je nu snel je haar wilt drogen of een volumineuze coupe wilt creëren, een goede föhn helpt je bij het bereiken van de gewenste look. Moderne föhns zijn uitgerust met verschillende warmte- en snelheidsstanden, zodat je de perfecte combinatie kunt vinden voor jouw haartype.

Enkele voordelen van een goede föhn:

  • Sneller droogresultaat
  • Voorzien van warmte- en snelheidsinstellingen
  • Bescherming tegen hittebeschadiging
  • Eenvoudig te gebruiken met één hand

Met de juiste föhn kun je eenvoudig volume toevoegen aan fijn haar of juist pluizen temmen bij dik haar. Vergeet niet om een hittespray te gebruiken voor extra bescherming tijdens het föhnen.

De krultang

De krultang is een onmisbare tool voor wie houdt van krullen en golven. Van zachte beach waves tot strakke krullen, met een goede krultang kun je alle kanten op. Er zijn krultangen in verschillende maten, van smalle staafjes voor kleine krullen tot dikke staven voor grote, losse golven.

De keuze van de diameter van de krultang hangt af van het gewenste resultaat en het type haar. Voor kort haar werkt een kleinere diameter vaak beter, terwijl lang haar juist baat heeft bij een dikkere staaf.

Het stijltang wonder

Een stijltang is perfect om je haar een gladde, steile look te geven. Daarnaast kun je met een stijltang ook prachtige krullen en waves maken. Multifuntioneel dus! Een goede stijltang heeft keramische platen die zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en minder schade aan het haar.

Bij het aanschaffen van een stijltang is het belangrijk om te letten op de temperatuurregeling. Sommige stijltangen hebben vaste temperaturen, terwijl anderen meer flexibiliteit bieden met instelbare standen. Dit helpt je om de ideale temperatuur te kiezen voor jouw haartype en de staat van je haar.

De haarscheiding kam

Een eenvoudige maar effectieve tool is de haarscheiding kam. Deze kam helpt bij het maken van een strakke haarscheiding, wat de basis kan zijn voor veel kapsels. Of je nu een klassieke middenscheiding wilt, een zijscheiding of een ingewikkeld patroon, met deze kam wordt het allemaal een stuk makkelijker.

Het gebruik van een haarscheiding kam kan een groot verschil maken in de final look. Het zorgt ervoor dat je haar netjes gescheiden blijft tijdens het stylen, wat vooral handig is bij het maken van vlechten of ingewikkelde opsteekkapsels.

Haarclips en elastiekjes

Haarclips en elastiekjes lijken misschien voor de hand liggend, maar onderschat ze niet. Ze zijn onmisbaar voor het creëren en fixeren van allerlei haarstijlen. Of je nu losse lokken wilt vastzetten tijdens het stijlen of een secuur updo wilt creëren, deze accessoires komen altijd van pas.

Een slimme manier om haarclips en elastiekjes te gebruiken is door verschillende maten en soorten klaar te hebben liggen. Denk aan:

  • Klemmetjes voor kleinere secties
  • Grote clips voor dikker haar
  • Onzichtbare elastiekjes voor een strakke look

Het is handig om een kleine voorraad van deze accessoires in je tas of badkamer te bewaren zodat je altijd voorbereid bent op een bad hair day.

Het gebruiken van deze styling tools kan een groot verschil maken in hoe je haar eruit ziet en aanvoelt. Of je nu een beginner bent of een ervaren haarstylist, deze tools maken het stylen eenvoudiger en interessanter. Vergeet niet te experimenteren en plezier te hebben met je stylingroutine.

 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Bekijk ook eens